ZAR Formenti ontwikkeld en bouwt ZAR boten met passie, gevoel voor detail en zonder concessies aan vaareigenschappen en bouwkwaliteit.

ZAR is moeilijk te vergelijken, het ultieme vergelijk ervaart u wanneer u ook op ruw water, moeiteloos "normale" (RIB) boten voorbij vaart of uitrust op de zonnedekken van extreme afmetingen vergeleken met conventionele RIB's

Dat bijvoorbeeld de ZAR 53 al het CE keurmerk "B" heeft, waar andere boten dat pas vanaf 6 meter lengte hebben, zegt veel over de veiligheid en capaciteit van deze boot. (Zie ook CE normeringen)

Waarom heeft een ZAR meer binnenruimte en bodemlengte bij gelijke totaallengte? Een winnend vergelijk .........

Dat ZAR "rigid inflatable boat's" bijzondere boten zijn, zal iedere watersportliefhebber direct opvallen. Het doordachte ontwerp biedt veel leef, zit en ligruimte, maar de ZAR serie is vooral bekend om de bovengemiddeld stabiele, soepele en zekere vaareigenschappen.

overzar2 (2K)

overzar6 (5K)

overzar8 (4K)

Formenti, de fabrikant van "ZAR by Formenti" bouwt sinds 1979 hoogwaardige opblaasboten met polyester bodem. De ZAR serie betekende een revolutie in RIB design, nooit eerder was zoveel binnenruimte en zoveel romplengte (waterlijn) in een opblaasboot gecombineerd met het spectaculaire design en het elegante lijnenspel dat iedere ZAR zo herkenbaar maakt.

Daarbij is nooit op kwaliteit bespaard, iedere ZAR wordt door het gemotiveerde ZAR team, handmatig gebouwd met de meest duurzame materialen zoals Hypalon® doek voor de drijvers, hoogwaardig "handgerold" polyester voor de romp en r.v.s. voor de handvaten, beugels etc. die bovendien altijd met bouten en zelfborgende moeren aan de boot bevestigd worden. De keuze voor een ZAR garandeert jarenlang comfortabel vaarplezier!

Ook wordt veel geïnvesteerd in ontwikkeling van nieuwe modellen. Na het maken van een proefmodel, wordt deze eerst uitvoerig in de praktijk (op zee) getest en waar mogelijk verbeterd om uiteindelijk tot de ZAR familie te worden toegelaten!